Asuintalojen ratkaisut Itulan järjestelmillä

Koralli 2

Jukka Itkonen, hallituksen puheenjohtaja, Itula Oy

Säästöä järjestelmästä, joka sekä lämmittää että jäähdyttää

Kotimainen ItuGraf-lämmitys ja jäähdytysjärjestelmä tuo asuinrakentamiseen kustannussäästöjä sekä rakennusvaiheessa että käytön aikaisissa energia- ja huoltokuluissa. Nykyaikainen järjestelmä tuo asuntoihin samalla kertaa sekä lämmityksen että jäähdytyksen ja on lisäksi lähes täysin huoltovapaa. Vedottomuus, äänettömyys ja pölyttömyys tuovat asuinmukavuuteen huomattavia parannuksia perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Mahdollisuudet tilojen muuntamiseen myöhemmässä vaiheessa ja esimerkiksi erilaisiin sisustamisen ratkaisuihin ovat järjestelmän avulla toista luokkaa, kuin mitä perinteisten järjestelmien kanssa on totuttu.

Asuntorakentamisessa kustannustehokkuus ja vaivattomuus korostuvat

KOy Koralli Savonlinnassa lämpenee ja jäähtyy ItuGraf -lämmitys- ja jäähdytyspaneeleilla. Simo Leinonen Savonlinnan LVI-Palvelusta kertoo, että ItuGrafin asennus, säätö ja käyttömukavuus olivat ratkaisevia tekijöitä järjestelmävalinnassa. 

Katso lisää valinnan taustoista ja kohteen toteutuksesta videoltamme. 

Uusissa asuntokohteissa yhä kysytymmäksi tulevat erilaiset jäähdytysratkaisut. Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä useita asuintalokohteita, sekä rakennusvaiheessa olevia että jo valmistuneita, joissa asuntojen lämmitys ja jäähdytys on toteutettu ItuGraf -säteilypaneeleilla. Kohteiden rakentamisessa ja järjestelmävalinnassa korostuu ennen kaikkea kustannustehokkuus. Nyt myös jäähdytys on mahdollista saada kustannustehokkaasti ja vaivattomasti samalla kertaa lämmityksen kanssa.

 

Koralli 4

 

Asumismukavuutta parhaimmillaan 

Asuinrakentamisessa tärkeänä korostuu hyvä huoneilman laatu – nykyään kun yhä useampi kärsii huonon ilmanlaadun aiheuttamista vaivoista. Etenkin muihin jäähdytysratkaisuihin verrattuna ItuGraf tuo huoneilmaan merkittäviä parannuksia, sillä ilmaa ja sen mukana liikkuvia epäpuhtauksia ja pölyä ei kierrätetä huoneessa. ItuGraf tarjoaa erinomaiset lämpöolosuhteet, sillä sen ansiosta sisäilma on tasainen ja säädettäessä nopeasti reagoiva. Puhumattakaan tilan vedottomuudesta ja äänettömyydestä. 

Esteettinen ja tilankäytöllisesti joustava järjestelmä 

ItuGraf tuo paljon joustavuutta niin rakentamisen vaiheessa kuin käytön aikana. Välikattoon asennettuna järjestelmä säästää huonetilaa niin korkeus- kuin leveyssuunnassa. ItuGraf tarjoaa perinteisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin verrattuna monipuolisesti mahdollisuuksia esteettiseen tilankäyttöön ja mahdollisuuksia myöhempään tilojen muunneltavuuteen. Perinteisesti ulkoseinillä sijaitsevat patterit rajoittavat huonekalujen sijoittelua ja esimerkiksi lattialämmitys mattojen käyttämistä.

Itse paneelit sulautuvat ympäristöön, sillä ne asennetaan välikattorakennelmiin joko upotettuna tai saarekerakennelmina. Paneelit voidaan toteuttaa tarvittavien mittojen mukaan minkä tahansa RAL-värin sävyisenä, joko tasaisella tai perforoidulla pinnalla.

Haluatko kuulla lisää asuintalojen lämmitys- ja jäähdytysratkaisuista?

Kerron mielelläni lisää, joten ota yhteyttä! Voimme myös käydä katsomassa aikaisemmin toteuttamiamme ItuGraf -kohteita. 

Yhteistyöterveisin
Jukka Itkonen
0400 551 511
jukka.itkonen [at] itkonen.fi