ItuGraf jäähdyttää Original Sokos Hotel Alexandraa huomaamattomasti katosta käsin

Hotel Alexsandra standard twin

Original Sokos Hotel Alexandra on sydämellinen ja elämää sykkivä kaupunkihotelli. Jyväskylän Matkakeskus, Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki sekä kaupungin tärkeimmät vierailu- ja ostoskohteet sijaitsevat kaikki vain kävelymatkan päässä. 239 upeaa hotellihuonetta tarjoavat reilusti valinnan varaa majoittumiseen. Lisäksi hotellilla on 15 kokoustilaa, kaksi ruokaravintolaa, tilausravintola ja viihtyisä saunaosasto porealtaineen.

Vuosien varrella Alexandraa on uudistettu useamman kerran vastaamaan entistä paremmin nykyajan matkustajien vaatimuksia. Viimeisin saneeraus toteutettiin vuosina 2017-2018, jolloin uudistettuihin huoneisiin päätettiin asentaa kotimainen ItuGraf-jäähdytysjärjestelmä. Kattoon asennettu moderni jäähdytysjärjestelmä on asiakkaan näkökulmasta lähes huomaamaton, mutta sen merkitys onnistuneiden hotellielämysten tuottamisessa on keskeinen.

Hotel Alexsandra suite livingroom 2

Vesikiertoinen ItuGraf-paneelijärjestelmä jäähdyttää hotellihuoneet tehokkaasti aiheuttamatta vetoa tai ääntä. ItuGraf vastaa hotellin korkeisiin hygieniavaatimuksiin ja soveltuu erinomaisesti myös allergikoille tarkoitettuihin huoneisiin, sillä ilman puhaltimia toimiva järjestelmä ei aiheuta pölyn ja epäpuhtauksien leviämistä ilman liikkeen mukana. Huonekohtaisen säädön ja paneelien nopean reagointikyvyn ansiosta majoittujien yksilölliset tarpeet voidaan ottaa huomioon entistä paremmin myös sisäolosuhteiden osalta, kun huoneen käyttäjä voi itse säätää huonelämpötilan mieleisekseen. Poissaolotoiminnon avulla jäähdytys voidaan pitää poissa toiminnasta huoneen ollessa tyhjillään, jolloin jäähdytysenergiaa ei tuhlata. Kun asiakas on saapumassa hotelliin, lämpötila saadaan nopeasti takaisin sopivalle tasolle. 

Original Sokos Hotel Alexandran hotellipäällikkö Leena Lehosmaa kertoo muutaman vuoden käyttökokemuksella järjestelmän toimineen odotusten mukaisesti ja hotellin keränneen positiivista palautetta miellyttävistä sisäolosuhteista erityisesti kuumimpina kesäpäivinä. 

- Valitsimme järjestelmän juuri siitä syystä, että se on helppokäyttöinen ja asiakkaat voivat itse säätää huonelämpötilan sopivaksi. Henkilökunnan ja asiakkaiden on ollut helppo oppia käyttämään järjestelmää. Säteilyyn perustuvan jäähdytyksen etuna on myös vedottomuus, jota asiakkaamme arvostavat. ItuGraf-järjestelmä oli helppo asentaa huoneisiin jälkikäteen tekemättä rakenteellisia muutoksia, Lehosmaa kertoo.

Hotel Alexsandra huonekuva

Original Sokos Hotel Alexandra kuuluu Green Key -ympäristöohjelmaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hotelli suosii energiatehokkuutta parantavia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja kaikessa toiminnassaan.  Hotellipäällikkö Leena Lehosmaa kertoo ekologisten arvojen olleen keskeisessä asemassa myös jäähdytysjärjestelmän valinnassa.

- Vastuullisuusasiat ovat meille tärkeitä ja sen vuoksi ItuGrafin puolesta puhui kotimaisuus sekä ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Saimme myös hyvää palautetta järjestelmästä Original Sokos Hotel Puijonsarvesta Kuopiosta, jonne järjestelmä oli asennettu aiemmin, Lehosmaa perustelee.

ItuGraf-jäähdytysjärjestelmän elinkaarikustannukset ovat erittäin matalat. Nopea reagointi säätöön ja tehokas kylmänsiirto säästävät merkittävästi energiaa ja samalla vähentävät ympäristön kuormitusta. Yli 50 vuoden käyttöiän jälkeenkin kaikki materiaalit ovat kierrätettävissä uusiokäyttöön.         

Haluatko kuulla lisää?

Esittelemme mielellämme lisää toteuttamiamme projekteja ja annamme ehdotuksemme kohteeseesi parhaiten soveltuvasta lämmitys- ja jäähdytysratkaisusta. Ethän epäröi ottaa yhteyttä - tavoitat meidät puhelimitse numerosta 020 743 5500 tai sähköpostitse myynti [at] itula.fi.

Lisätietoja ja kuvia Original Sokos Hotel Alexandrasta löydät hotellin verkkosivuilta