Viilennä auringon kuumentama asunto ItuFloor-lattiaviilennyksellä

Verhot

Kesä tulee! Mutta ihanan auringonpaisteen lisäksi,  lämmittää  aurinko takuuvarmasti myös osan asunnoista tuskastuttavan kuumiksi.

ItuFloor-lattialämmitys- ja -viilennysjärjestelmä takaa optimaaliset sisäolosuhteet kaikkina vuodenaikoina. Lattia pysyy miellyttävän lämpimänä talvikaudella ja kesällä se ehkäisee asuntojen ylilämpenemistä. Viilentäessä järjestelmä pitää lattian ja sitä kautta huoneilman mukavan viileänä vesikiertoisen lattialämmityksen putkistoja hyödyntämällä. Viilennys jakaantuu huonetiloihin tasaisesti, äänettömästi ja vedottomasti, koska viilennysteho perustuu ilmanpuhalluksen sijaan suuriin lattiapinta-aloihin ja pieneen lämpötilaeroon verrattuna huonelämpötilaan. Energia levittyy laajalle alueelle suurten lattiapintojen ansiosta, minkä vuoksi huoneen ja lattiapinnan välinen lämpötilaero voidaan pitää pienenä. Lattia ei tunnu epämiellyttävän kylmältä, vaan sen pintalämpötila pysyy noin 21 asteessa.

Huonekohtaisilla termostaateilla säädät optimaaliset sisäolosuhteet ympäri vuoden 

Huoneiden erilaisten viilennystarpeiden takia lattiaviilennystä voidaan säätää huonekohtaisesti helppokäyttöisillä huonetermostaateilla. Tällöin voidaan viilentää tarpeen mukaan vain osaa huoneista ja esimerkiksi kosteita tiloja voidaan lämmittää myös kesäaikaan, vaikka viilennys olisi käytössä muissa huoneissa. 

Huonekohtainen lattiaviilennys tuo muihin järjestelmiin esimerkiksi yleisesti käytössä olevaan ilmalämpöpumppujäähdytykseen verrattuna miellyttävän tasaisen sekä kustannustehokkaan viilennyksen, sillä ilmalämpöpumpulla yhdestä pisteestä jäähdyttäminen ei takaa tasaista lämpötilaa kaikissa huoneissa ja toisaalta huonekohtaisena aiheuttaa suuret hankintakustannukset.

Järjestelmä huolehtii sisäolosuhteiden laadusta pitämällä lämpötilat halutuissa arvoissa ympäri vuoden. Lämmitystilanteessa lämmitysvesi jaetaan lattioihin pumppuryhmän lämmitysyhteistä, ja automatiikka pitää menoveden lämpötilan ulkolämpötilakompensoidussa asetusarvossa. Huonelämpötiloja voidaan muuttaa termostaatin käsipyörästä.

Viilennystilanteessa viilennysenergiaa siirretään pumppuryhmän siirtimen välityksellä ja jaetaan lattioihin lämmityksen lattiaputkistoja hyödyntäen. Automatiikka säätää menoveden lämpötilan viilennyksen asetusarvoon, yleensä noin +18 asteeseen. Lattiapintojen lämpötila on noin +21 astetta. Kastepisteen lähestyessä automatiikka nostaa menovettä siten, että kondensiota ei pääse tapahtumaan. Suomen olosuhteissa kastepisteen läheneminen lattiaviilennysjärjestelmässä on harvinaista. Viilennyksessä huonelämpötiloja hallitaan termostaateista tai säätökeskuksesta kuten lämmityskäytössä. 

ItuFloor-lattialämmitys- ja -viilennysjärjestelmä on saatavissa myös langattomilla termostaateilla. Langattomat termostaatit ovat järkevä ratkaisu esimerkiksi hirsirakennuksessa tai saneerauksessa, kun johdotus ei ole kustannustehokasta tai sitä ei haluta näkyville.

Viilennyksellä täysi hyöty lattialämmitysjärjestelmästä

Valitsemalla lattialämmityksen yhteyteen lattiaviilennys saadaan pienillä lisäkustannuksilla aikaan merkittävästi kesäajan asumismukavuutta parantava huonekohtainen, tasainen ja vedoton viilennys. Kun lattiaviilennys hyödyntää lattialämmitysjärjestelmän putkistoja lämmityskauden ulkopuolella, lattialämmitysjärjestelmän investoinnille saadaan käyttöä ympäri vuoden. ItuFloor-lattialämmitys- ja -viilennysjärjestelmä on kustannustehokas lämmönjakotapa, sillä samalla pitkäikäisellä ja huoltovapaalla järjestelmällä saadaan aikaiseksi sekä lämmitys- että viilennys.

ItuFloor-lattialämmitys- ja -viilennysjärjestelmä sopii yhteen kaikkien lämpö- ja kylmäenergian tuotantomuotojen kanssa. Järjestelmä soveltuu erinomaisesi rivi- ja kerrostaloihin sekä suurempiin kiinteistöihin. Tällä hetkellä emme tarjoa lattiaviilennysratkaisua omakotitaloihin.

Lattiaviilennys voidaan asentaa myös jo olemassa olevaan lattialämmitysjärjestelmään jälkiasennuksena, ja se soveltuu käytettäväksi kaikkien lattiamateriaalien kanssa. 

 

Ota yhteyttä!

Kerromme mielellämme lisää Itulan lattialämmityksestä ja -viilennyksestä. Saat meihin yhteyden nopeasti ja vaivattomasti chatillä, sähköpostilla tai puhelimitse.

  • myynti [at] itula.fi tai soita 020 743 5500
  • tai ota yhteyttä lattialämmityksen asiantuntijoihimme:
    • aki.haho [at] itula.fi (Aki Haho), lattialämmityksen tuotepäällikkö, p. 050 463 8658
    • uolevi.pitkanen [at] itula.fi (Uolevi Pitkänen), myyntipäällikkö, p. 044 066 1628