Ciao Milano! valtavat messut ja alihankkijoita

Seitsemän Itulan LVI-koulutukseen osallistunutta itulalaista sekä kurssin vetäjä suuntasi neljäksi päiväksi opintojakson päätösmatkalle Milanoon maaliskuussa. Mukana olivat kaikki opintojaksolle osallistuneet itulalaiset sekä koulutuksen päävetäjä Mika Komulainen Itulan tytäryhtiö HC-Engineeringistä.

Itula_LVIkoulutus_Milano.jpg

Itulalaiset illallisella.

Valtavat messut ja kymmeniä messuhalleja

Reissun pääkohteena oli Euroopan toiseksi suurimmat LVI-alan messut, jossa itulalaiset viettivät kaksi päivää. Fiera Milano Mostra Convegno -messut ovat kokoluokaltaan valtaisat: messuilla on kymmeniä messuhalleja ja alueen halkaisija on useita satoja metrejä. “Messujen koko tuli kaikille meille yllätyksenä. Kokoa hahmottaa hyvin se, että kun esimerkiksi Helsingin Messukeskuksessa halleja on vain muutamia, niin tuolla niitä oli kymmeniä. Kartta olikin paikasta toiseen suunnistaessa ja eri messuteemojen hahmottamisessa tarpeen. Yhdellä osallistujista oli käytössä askelmittari ja lukemista selvisi, että päivän aikana tuli helposti käveltyä messuilla yli kymmenen kilometriä”, kertoo messumatkalle osallistunut Itulan Hallintojohtaja Maarit Hyötylä.

Messupäivinä itulalaiset kävivät tutustumassa kahdeksan Itulan pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, kuten säätölaitteita ja venttiilejä valmistavan Oventropin sekä lämpöpattereita tekevän Zehnderin osastoihin ja yhteistyökumppaneiden edustajiin. “Oli hienoa tavata lähes kaikkien eurooppalaisten tavarantoimittajiemme edustajia, sai kasvot ihmisille. Oli myös kiinnostavaa nähdä heidän messuosastonsa ja miten tällaiset valtavat messut voivat toimia niin hyvin”, Maarit kertoo. Etelä-Euroopassa osataan ja eurooppalaisille messuille tyypilliseen tapaan myös ruokatarjoilut olivat kattavat, eikä tarvetta omille eväille ollut.

Itula_MCE_2.jpg

Milanon messut ovat kokoluokaltaan valtaisat.

Vinkkejä Itulan osastoon FinnBuild-messuille

Itula osallistuu FinnBuild-messuille lokakuussa ja Milanon messuvierailu sattui tätä tapahtumaa silmällä pitäen hyvään ajankohtaan. “Meille annettiin LVI-koulutuksen tiimoilta pari tehtävää messuilla toteutettavaksi. Itse tarkkailin messuja myös markkinoinnillisesta näkökulmasta. Tapahtumasta saatiinkin hyviä vinkkejä toimivan messuosaston suunnitteluun Itulan omia seuraavia messuja ajatellen”, Maarit sanoo. Ryhmän toteuttaman LVI-koulutusjakson jälkeen messuista sai myös enemmän irti, kun messuilla esillä olleet tuotteet pystyi hahmottamaan konkreettisemmin osana erilaisten LVI-järjestelmien osia.

Keskiviikosta lauantaihin kestäneen reissuun mahtui paljon: kahden messupäivän lisäksi ohjelmassa oli illallistamista tavarantoimittajien kanssa ja perjantaina oli vuorossa tarkempi tutustuminen Milanoon. “Kuljimme yhdessä oikeastaan koko reissun ajan ja porukka hioutui hyvin yhteen. Matka oli erittäin hyvä kokemus, kuten koko LVI-koulutuskin”, Maarit summaa.

Itula_Milano_ryhmakuva.png

Porukka hioutui hyvin yhteen tiiviin reissun aikana. 

 

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Mikäli Sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme, täytä lomake ja lähetä se meille. Palvelemme mielellämme kaikissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Valitse, miten tavoitamme Sinut parhaiten, niin asiantuntijamme ottaa Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 


 Sähköpostitse
 Puhelimitse