Itula vahvasti mukana Etelä-Karjalan kehittämisessä 

VastuullinenItula.png

Itula uskoo Etelä-Karjalan tulevaisuuteen ja kulkee vahvasti eturintamassa alueen kehittämisessä. Yritys tekee yhteistyötä eri tahojen, kuten Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja alueen yrittäjäverkostojen kanssa. Se on ollut mukana myös useissa Tekes- ja Ely-projekteissa. “Yhteistyössä on voimaa ja uskon, että kun auttaa muita, saa myös itse paljon”, kertoo yrittäjä Jukka Itkonen Itulasta.

Paukkuja nuoriin ja ympäristöön

Yhteistyö Itulan ja Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston välillä on vahvaa. Yhteistyö alkoi toden teolla, kun Itula aloitti oman tuotteensa, eli Itugraf-kattojäähdytys- ja lämmityspaneelin kehitystyön yhdessä Teknillisen Yliopiston opiskelijoiden kanssa. Tämän jälkeen yhteistyötä on jatkettu erilaisin projektein ja opinnäytetöin, joissa Itula on ollut mukana niin opinnäytetyön ohjaajana kuin rahoittajanakin. Monet nykyisistä työntekijöistä ovat aloittaneet työharjoittelijana Itulassa ja jatkaneet harjoittelujakson jälkeen vakituisena työntekijöinä. Näin yritys on omalta osaltaan mukana työllistämässä alueen nuoria osaajia. Myös sponsorointiin käytetyt varat ohjataan nuorille, esimerkiksi urheiluseuroja tukemalla.

Itula haluaa omalla toiminnallaan kantaa vastuunsa ympäristöasioissa ja olla tekemässä Etelä-Karjalasta ympäristöystävällisempää paikkaa. Yritys on ollut esimerkiksi mukana Jätteistä hyötykäyttöön -hankkeessa sekä Green Energy Showroom -verkostossa, johon kuuluu Etelä-Karjalan alueen energia- ja ympäristöalan yrityksiä. Oman tuotekehityksen tulos, Itugraf-lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä kestää myös tarkempaa tarkastelua: se on energiatehokas ja siten luonteva osa matalaenergiatalojen lämmitystä ja jäähdytystä.

Aktiivinen toimija kehittyy jatkuvasti itsekin

Itulan perustajajäsen Jukka Itkonen näyttää hyvää esimerkkiä Itulan vastuullisesta ja kehittävästä toiminnasta vaikuttaessaan Etelä-Karjalan Hallituspartnereissa. “Yhdistyksen jäsenet toimivat pyyteettömästi ja ovat aidosti kiinnostuneita alueen kehittymisestä. Hallituspartnereiden verkosto toimii ympäri Suomen ja jäseniä on jo 500. Tämä tarkoittaa todella laajaa asiantuntijaverkostoa, joilta voi oppia uutta – ja samalla auttaa muita kehittymään”, Jukka kertoo. Hän on ollut Etelä-Karjalan hallituspartnereissa aktiivisena jäsenenä yhdistyksen perustamisesta saakka ja toimi huhtikuuhun saakka myös yhdistyksen puheenjohtajana. Jukka jatkaa edelleen yhdistyksessä aktiivisena jäsenenä.

Tavoitteena yrittäjäystävällinen Etelä-Karjala 2020

Hallituspartnereiden tehtävänä on kannustaa yrityksiä hankkimaan hallituksiinsa myös ulkopuolisia osaajia asiantuntemuspintaa laajentamaan. Myös Itulan hallituksessa on yksi ulkopuolinen jäsen.

Tällä hetkellä Etelä-Karjalan hallituspartnereilla, Etelä-Karjalan yrittäjillä ja alueen kunnilla on meneillään yhteisprojekti. Tavoitteena on kehittää järjestelmä, jossa yhdestä paikasta saa kaiken tarvittavan, jos yrityksen omistajuudessa on tapahtumassa muutoksia esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen tai yrityskaupan myötä. Näin madalletaan kynnystä ratkaisevan askeleen ottoon ja sitä kautta autetaan aluetta kehittymään. Jukka tiivistää: “Tavoitteena on, että Etelä-Karjalassa on vuonna 2020 paljon omistajan vaihdoksen kautta tulleita kasvuhaluisia ja virkeitä PK-yrityksiä. Haluan olla mukana ajamassa alueellista menestymistä ja toki myös kannustaa suomalaisia yrityksiä kohti kansainvälisyyttä”.

 

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Mikäli Sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme, täytä lomake ja lähetä se meille. Palvelemme mielellämme kaikissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Valitse, miten tavoitamme Sinut parhaiten, niin asiantuntijamme ottaa Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 


 Sähköpostitse
 Puhelimitse