040120121503 Inex Partners Sipoo 1 sisältä.jpg

sok logistiikkakeskus

Vuosi:                           2011

Projektin tyyppi:         Uudiskohde

Toimitetut tuotteet:     Kattosäteilyjärjestelmä, venttiilit, komposiittiputkistot

 

Maaliskuussa 2012 käyttöönotettu käyttötavaroiden logistiikkakeskus Sipoon Bastukärrissä edustaa energia- ja muilta teknisiltä ratkaisuiltaan alansa huippua. S-ryhmän strategisten tavoitteiden mukaisesti asetettu tavoite CO2 -päästöjen minimoinnissa toteutuu sekä energiamuodon valinnan, että energiatehokkaan lämmityksen ja jäähdytyksen kautta. 

- Hiilidioksidipäästöjen minimointi on meille ykköstavoite, ja energiatehokkuus on erittäin tärkeä sekin, määrittelee SOK:n LVI-projektipäällikkö Hannu Hyvärinen.

Noin 1,1 miljoonan kuutiometrin tiloissa pienikin ero energiatehokkuudessa näkyy suurena säästönä energialaskussa. Lämmitys ja jäähdytys hoituu kaikissa Sipoon logistiikkakeskuksen varasto- ja tuotantotiloissa Itulan toimittamilla kattosäteilypaneeleilla. Myös osassa toimistoja on sovellettu vastaavaa ratkaisua. Kokonaispinta-alasta noin 85-90 prosenttia lämpenee ja jäähtyy Itulan paneeleilla.

- Etenkään korkeissa tiloissa en näe muuta yhtä hyvää ratkaisua kuin kattosäteilijät. Jo ensimmäisen vuoden käyttökokemukset osoittavat, että järjestelmä toimii, Hyvärinen toteaa.

 IMG_4704.JPG

Kattosäteilijä