Hotelli Puijonsarvi

Projektin kuvaus: Hotelli Puijonsarvi, Kuopio

Original Sokos Hotel Puijonsarvi on lämmin ja kodikas hotelli aivan Kuopion keskustassa. Uudistettuihin hotellihuoneisiin on asennettu Itulan ItuGraf -kattosäteilylämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä. Helppokäyttöisen järjestelmän avulla asiakas säätää huonelämpötilan itselleen parhaiten sopivaksi. 

Puijonsarvi on historiallinen ja pitkät perinteet omaava hotelli, jonka omistaa Osuuskauppa PeeÄssä. Kuulumme Sokos Hotels -ketjuun, kertoo Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellipäällikkö Elina Äijänen.

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Vuonna 2013 koko hotelliin tehtiin tekniikkaremontti, jonka yhteydessä haluttiin päivittää myös hotellihuoneiden lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä. Huoneisiin haluttiin saada toimiva ja helppokäyttöinen ratkaisu. Asennettavaksi kokonaisuudeksi valittiin Itulan kotimainen ItuGraf-kattosäteilylämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä. Valintaan vaikuttivat muun muassa Itulan kotimaisuus sekä järjestelmän energiatehokkuus. 

Hotelleissa tyypillistä on se, että asiakkaat antavat paljon palautetta huoneiden ilmastoinnista. Nyt halusimme sellaisen järjestelmän, joka on asiakkaille helppokäyttöinen. Pyrimme sillä siihen, että palautetta tulisi vähemmän, Äijänen sanoo.

- Itulalla oli parhain tuote. Kattopaneelit ovat visuaalisesti näyttävämpiä kuin monet vastaavat ratkaisut. Lisäksi ItuGraf-paneelit ovat äänettömämpiä ja pölyttömämpiä kuin muut vaihtoehdot. Lämpö jakautuu huoneeseen tasaisesti, eikä vedon tunnetta synny, Äijänen jatkaa. 

- Olemme mukana Green Key -ympäristöohjelmassa. Hotelli toteuttaa energiatehokasta ja ympäristöystävällistä toimintaa kaikessa, mitä se tekee. ItuGraf tukee hotellimme ympäristöystävällisiä arvoja, Äijänen painottaa.

”Paneelit ovat toimineet todella hyvin ja olemme tyytyväisiä valintaan”

Puijonsarvessa on yhteensä 300 hotellihuonetta, joista 250 on asennettu ItuGraf-paneelit. Ratkaisu on kokonaiskustannuksiltaan edullinen. Paneelien huolto on helppoa, koska niissä ei ole kuluvia osia.

– Järjestelmä on huoneessa asiakkaalle todella huomaamaton. Paneelit ovat tyylikkäitä ja ne on koristeltu ledinauhalla. Ne istuvat sisustukseen mukavasti, ja asiakkaan on itse mahdollista säätää huonelämpötila helposti halutuksi. Laite reagoi nopeasti vaadittuun lämpötilaan, Äijänen summaa.

– Paneelit ovat toimineet todella hyvin ja olemme tyytyväisiä valintaan. Voin suositella niitä erityisesti hotellikohteisiin juuri asiakasnäkökulman vuoksi, hän kiteyttää.

 

Katso videoesittely!