Logistiikkarakennus Makasiinikatu

Projektin kuvaus: Makasiininkatu, Lahti

Lahden Makasiinikadulle syksyllä 2019 valmistunut logistiikkarakennus on Lahden LVI-Talon suuri SR-hanke. Itula oli alusta lähtien yhteistyökumppanina suunnittelemassa ItuString-kattosäteilijöiden käyttöä kohteessa. Lopputuloksena on näyttävä ja energiatehokas, moderni varastorakennus.

Pasi Nyman, Lahden LVI-Talo: "Parasta on se, että tekninen osaaminen ja apu on Itulalla hyvää"

Logistiikkarakennus ei ollut Lahden LVI-Talon ja Itulan ensimmäinen yhteinen projekti.

 Itulan kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan ja merkittäviä hankkeita on tehty jo kaksi muuta tämän lisäksi. Tähän säteilijät istuvat todella hyvin, Lahden LVI-Talon toimitusjohtaja Pasi Nyman kertaa.

Itula oli rakennusprojektissa alusta asti mukana suunnittelemassa, mittaamassa ja valitsemassa säteilijöitä. Rakennukseen on asennettu varastohallin puolelle ItuString-paneeleita ja toimisto sekä oviverhopaneelit on toteutettu ItuGraf-paneeleilla.

Itula tarjoaa hyvät neuvot, ohjeet ja tarvikkeet

– Asennusteknisesti säteilijät ovat loppupeleissä aika yksinkertaisia ja helppoja. Saimme Itulalta hyvät neuvot, asennusohjeet ja asennustarvikkeet. Asennus oli nopeampaa kuin ajattelimme ja säästimme asennusteknisestikin huomattavia tuntimääriä, Nyman kehuu.

Säteilijöistä saatava hyöty näkyy myös lämmön tasaisuutena. Noin 12 metriä korkeassa hallissa lattian ja katon lämpötilaero on korkeintaan yhden asteen.

– Pattereita ei ole yhtäkään kappaletta. Se oli valinta, jonka halusimme tilaajallekin myydä. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä, Nyman kertoo.

"Kokonaisuutena yksi parhaita logistiikkarakennuksia"

Nyman korostaa yhteistyön sujuvuutta ja Itulan teknistä apua. Luotettavan kumppanin avulla säteilijöiden valinta osuu aina oikeaan.

– Olen todella ylpeä siitä, että tämä kohde on toteutettu ensinnäkin säteilijöillä ja toiseksi maalämmöllä. Tilaaja haki sitä, että rakennus on energiatehokas ja tietysti vuokralaisen kannalta taloudellinen. Tämä on kokonaisuutena yksi parhaita logistiikkarakennuksia, jossa olen itse ollut mukana, Nyman summaa.

 

Katso videoesittely!