Sipoon logistiikkakeskus

Projektin kuvaus: Sipoon logistiikkakeskus

Maaliskuussa 2012 käyttöönotettu käyttötavaroiden logistiikkakeskus Sipoon Bastukärrissä edustaa energiateknisiltä ratkaisuiltaan alansa huippua. S-ryhmän strategisten tavoitteiden mukaisesti asetettu tavoite CO2 -päästöjen minimoinnissa toteutuu sekä energiamuodon valinnan että energiatehokkaan lämmityksen ja jäähdytyksen kautta. 

- Hiilidioksidipäästöjen minimointi on meille ykköstavoite, ja energiatehokkuus on erittäin tärkeä sekin, määrittelee SOK:n LVI-projektipäällikkö Hannu Hyvärinen.

Noin 1,1 miljoonan kuutiometrin tiloissa pienikin ero energiatehokkuudessa näkyy suurena säästönä energialaskussa. Lämmitys ja jäähdytys hoituu kaikissa Sipoon logistiikkakeskuksen varasto- ja tuotantotiloissa Itulan toimittamilla kattosäteilypaneeleilla. Myös osassa toimistoja on sovellettu vastaavaa ratkaisua. Kokonaispinta-alasta noin 85-90 prosenttia lämpenee ja jäähtyy Itulan paneeleilla.

- Etenkään korkeissa tiloissa en näe muuta yhtä hyvää ratkaisua kuin kattosäteilijät. Jo ensimmäisen vuoden käyttökokemukset osoittavat, että järjestelmä toimii, Hyvärinen toteaa.

Sipoon logistiikkakeskukselle on myönnetty kansainvälinen BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatti, joka on myönnetty Suomessa aiemmin vain kolmelle valmistuneelle uudisrakennuskohteelle, joista kaksi on toimistoja. Logistiikkakeskus saavutti korkeimmat pisteet  (75,5 %) Suomessa tähän mennessä BREEAM-sertifioiduista uudisrakennushankkeista.