Business Park Kalasataman Kummeli

Projektin kuvaus: Business Park Kalasataman Kummeli, Helsinki

Täyden palvelun business park, Kalasataman Kummeli, aloitti toimintansa Helsingin Kalasatamassa kesällä 2015. Kalasataman Kummelin omistaja, rakennuttaja ja toimitilojen tarjoaja  Lindström Invest valitsi ItuGraf -jäähdytyspaneelit taatakseen miellyttävän sisäilman. 

- Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvän työympäristön ja laadukkaan sisäilman. Asiakasyrityksemme kokevat, että toimitilojen hyvä sisäilma helpottaa rekrytoinneissa ja vahvistaa yrityksen imagoa, Lindström Investin toimitusjohtaja Jouni Puhakka kertoo.

Puhakka näkee Itulan toimittaman järjestelmän hyvänä sisäilmaratkaisuna, jonka tekniset ominaisuudet, hyötysuhde ja ulkonäkö ovat kunnossa. ItuGrafin valintaa tukivat lisäksi toimituksen joustavuus sekä ItuGraf-paneelien energiatehokkuus, joka on energiatehokkuudesta aiheutuvien kustannussäästöjen myötä tärkeää myös Lindström Investin loppuasiakkaille eli tilojen vuokraajille. Puhakan mukaan loppuasiakkailta tullut palaute on ollut pelkästään positiivista ja Kalasataman Kummeli on saanut kehuja hyvistä työskentelyolosuhteistaan. 

Ennen saneerausta jäähdytys toteutettiin tuloilmajäähdytyksenä, joka ei täytä nykyaikaisia vaatimuksia, ja jäähdytysmuoto haluttiin siksi vaihtaa. Saneeratuissa tiloissa oli jo entuudestaan hyvin toimiva patteriverkosto venttiileineen, jonka kautta lämmitys tapahtuu myös saneerauksen jälkeen. Lämmitykseen olisi tietenkin voitu käyttää myös ItuGrafia.

Itulan osalta Kalasataman Kummelin saneerausprojekti toteutettiin kahdessa vaiheessa: ensin toimitettiin ItuGraf -jäähdytyspaneelit ja toimitiloihin tulevien yritysten tarpeiden ja toimitilojen lopullisten pohjapiirrustusten selvittyä tehtiin tarvittavat räätälöidyt muutokset. Kattopaneelit toteutettiin sekä sileällä että perforoidulla paneelilla kolmen moduuleissa. Kalasataman Kummelin tyyppisissä kiinteistöissä ihanteellisten työskentelyolosuhteiden lisäksi tärkeää on järjestelmien joustavuus, koska rakennuksen käyttöikä on pitkä, mutta vuokralaiset vaihtuvat ja tarpeet muuttuvat. Moduleista rakennettu ItuGraf vastaa myös tähän vaatimukseen.