Etelä-Karjalan Osuuspankki

Projektin kuvaus: Etelä-Karjalan Osuuspankki, Lappeenranta

Vuonna 2018 valmistunut Etelä-Karjalan Osuuspankin uusi kahdeksankerroksinen pääkonttori Lappeenrannan ydinkeskustassa lämpenee ja jäähtyy kotimaisilla ItuGraf-kattosäteilypaneeleilla. Asiakas päätyi ItuGraf-järjestelmään sen ensiluokkaisten teknisten ominaisuuksien vuoksi, mutta myös aikaisemmat positiiviset kokemukset  Itulan toteuttamasta OP Ryhmän pääkonttorin Vallilan lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmästä puolsivat ItuGrafin valintaa. 

- Päätökseemme vaikuttivat ennen kaikkea kilpailukykyinen hinta ja ItuGrafin erinomaiset tekniset ominaisuudet. Järjestelmä soveltuu hyvin käytönaikaisiin kiinteistön lämmitystä ja jäähdytystä koskeviin odotuksiimme. Aikaisemmat hyvät kokemukset ItuGrafista OP-ryhmän pääkonttorissa Vallilassa olivat osaltaan vahvistamassa päätöstä. Yhteistyö Itulan kanssa on sujunut erinomaisesti ja asennusvaihe on ollut mutkaton, kertoo Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns

Etelä-Karjalan Osuuspankin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Sami Toikkanen kertoo rakennuksen erityispiirteistä ja niiden asettamista haasteista pääkonttorin lämmitykselle ja jäähdytykselle: ”Kiinteistössä on merkittävä määrä lasipintaa. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat vaativat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmältä hyviä teknisiä ominaisuuksia. ItuGrafin ansiosta saamme pidettyä yllä tasaisen hyvät lämpöolosuhteet niin kesän helteillä kuin talven pakkasillakin. Samalla energiankulutus pysyy kohtuullisena.” 

- Paneelien yksi merkittävimmistä hyödyistä ja tärkeimmistä valintaperusteistamme on sen vedottomuus käytössä. Nykyisessä Lappeenrannan konttorissa koettiin veto-ongelmia, joista uutta rakennusta suunniteltaessa haluttiin ehdottomasti eroon. Samalla tiedostettiin, että uudet tilat tulee voida myös jäähdyttää. ItuGraf tuo samassa järjestelmässä sekä lämmön että viileän. Moderneihin tiloihin ja alakattopintaan hyvin esteettisesti sulautuvat paneelit viimeistelevät huomaamattoman lopputuloksen, Sami jatkaa.