As Oy Koralli

Projektin kuvaus: As Oy Koralli, Savonlinna

Yhdistetty liikerakennus ja asuinkerrostalo Savonlinnan keskustassa on taloteknisiltä ratkaisuiltaan korkealaatuinen. Rakennuttajana ja perustaja urakoitsijana toimiva Reporakennus Oy valitsi kohteeseen maalämmön ja ItuGraf kattosäteilylämmitys ja -jäähdytysjärjestelmän. Edistyksellinen kattosäteilyjärjestelmä tuo mukanaan huomattavia kustannussäästöjä. 

- Lähdimme siitä periaatteesta, että mitään bulkkituotantoa ei olla tekemässä. Sopii myös firman arvoihin, että suosimme uusiutuvia energiamuotoja ja hyvää asumista tukevia lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja. Itulan kattosäteilijä oli näistä syistä luonteva valinta, perustelee Reporakennuksen toimitusjohtaja Kari Repo.

- Itulan järjestelmä oli meille jo yhdestä kohteestamme tuttu. Rakentamassamme luksusveneiden talvisäilytyshallissa energiakustannukset ovat osoittautuneet kattosäteilyjärjestelmää käytettäessä puolta pienemmiksi, kuin mitä ne olisivat olleet esimerkiksi perinteistä ilmalämmitysratkaisua käytettäessä. Korallissa Itulan järjestelmällä on lisäksi se etu, että katosta säteilynä jaettava lämpö ja jäähdytys on paljon tasaisempaa muihin tekniikoihin verrattuna, Repo kertoo.