Vapaudenaukio 3

Projektin kuvaus: Vapaudenaukio 3, Lappeenranta

Korkeatasoinen ja energiatehokas 5-kerroksinen business park -tyyppinen toimistotalo Vapaudenaukio 3 valmistui alkukesästä 2020 Lappeenrannan ydinkeskustaan. Talon rakennutti ja omistaa Assi Group Oy.

Lähtökohtina talon suunnittelulle olivat energiatehokkuus ja paneutuminen olosuhteiden hallintaan, kuten eri toimintojen ja ilmansuuntien tuottamien lämpökuormien huomioiminen energiankulutuksessa. Energiatehokkuus- ja olosuhdevaatimuksia tukevia teknisiä ratkaisuja olivat tilojen jakaminen eri IV-koneiden toiminta-alueisiin, ItuGraf-kattosäteilypaneeleiden käyttäminen tilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä aurinkosähkön laaja hyödyntäminen. Kotimainen ItuGraf on erinomainen valinta kiinteistön lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmäksi, sillä moderni järjestelmä reagoi nopeasti lämmityksen tai jäähdytyksen tarpeeseen ja ylläpitää tehokkaasti haluttua lämpötilaa.

Vapaudenaukio3_8630
Talon 5. kerroksesta avautuvat kauniit maisemat yli Lappeenrannan. Kattoon kiinnitetyt ItuGraf-paneelit luovat mahdollisuuden  lattiasta kattoon ulottuvalle ikkunapinnalle, kun lämmityspattereita ei tarvita.
 

ItuGraf-paneeleiden laajaa muunneltavuutta on käytetty monipuolisesti ja idearikkaasti hyväksi talon ratkaisuissa. Tiloista löytyy standardityyppisiä ItuGraf-kattosäteilypaneeleja, alakattoon huomaamattomasti integroitavia alakattomalleja, erikoisleveitä paneeleja, tilan tunnelmaa korostavia erikoisvärillä maalattuja sekä perforoituja malleja. Rohkeilla ja monipuolisilla ratkaisuilla sisustetut toimisto- ja neuvottelutilat tukevat erilaisia tapoja tehdä töitä sekä kohdata työtovereita ja asiakkaita. ItuGraf-kattosäteilypaneelit antavat tilaa erilaisille sisustusratkaisuille, sillä kattoon asennettava järjestelmä mahdollistaa seinä- ja lattiatilojen täysimääräisen hyödyntämisen. 

Vapaudenaukio3_8628.jpg
ItuGraf-alakattomallit integroituvat teknisesti ja esteettisesti arkkitehdin tai sisustussuunnittelijan valitsemiin kattoprofiileihin.
 

Kiinteistön omistaja Assi Group kertoo olevansa tyytyväinen uusiin toimitiloihin, erityisesti toteutettuihin teknisiin ratkaisuihin. Talon arkkitehtisuunnittelusta vastasi Sitowisen Lappeenrannan toimisto. Talon rakennusurakoitsijana toimi Lujatalo Oy.

Vapaudenaukio3_8642-2.jpg
Tunnelmallisemmissa tiloissa on käytetty mustaksi maalattua ItuGraf-alakattomallia, joka on asennettu samaan tasoon muun alakaton kanssa.
 

 

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme mielellämme lisää ItuGrafista ja sen erilaisita käyttömahdollisuuksista.

Saat meihin yhteyden soittamalla 020 743 5500 tai sähköpostitse myynti [at] itula.fi. Vastaamme kysymyksiin mielellämme myös chatissä.