Vapaudenaukio 3

Projektin kuvaus: Vapaudenaukio 3, Lappeenranta

Korkeatasoinen 5-kerroksinen toimistotalo Vapaudenaukio 3 valmistui alkukesästä 2020 Lappeenrannan ydinkeskustaan. Talon rakennutti ja omistaa Assi Group Oy.  Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Sitowisen Lappeenrannan toimisto ja rakennusurakoitsijana toimi Lujatalo Oy. Täyden palvelun toimistotalo tarjoaa nykyaikaisilla ominaisuuksilla varustetut muuntojoustavat tilat erinomaisella sijainnilla.

Lähtökohtina talon suunnittelulle olivat energiatehokkuus ja paneutuminen olosuhteiden hallintaan, kuten eri toimintojen ja ilmansuuntien tuottamien lämpökuormien huomioiminen energiankulutuksessa. Energiatehokkuus- ja olosuhdevaatimuksia tukevia teknisiä ratkaisuja olivat tilojen jakaminen eri IV-koneiden toiminta-alueisiin, kattosäteilyjärjestelmän käyttäminen tilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä aurinkosähkön laaja hyödyntäminen. Kotimainen ItuGraf on erinomainen valinta kiinteistön lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmäksi, sillä moderni järjestelmä reagoi nopeasti lämmityksen tai jäähdytyksen tarpeeseen ja ylläpitää tehokkaasti halutun lämpötilan.

vapaudenaukio ItuGraf
ItuGraf-kattosäteilyjärjestelmä varmistaa, että kiinteistön lämpötila pysyy aina halutuissa lukemissa.
 

ItuGraf-paneeleiden laajaa muunneltavuutta on käytetty monipuolisesti ja idearikkaasti hyväksi talon ratkaisuissa. Tiloista löytyy standardityyppisiä ItuGraf-kattosäteilypaneeleja, alakattoon huomaamattomasti integroitavia alakattomalleja, erikoisleveitä paneeleja, tilan tunnelmaa korostavia erikoisvärillä maalattuja sekä perforoituja malleja. Rohkeilla ja monipuolisilla ratkaisuilla sisustetut toimisto- ja neuvottelutilat tukevat erilaisia tapoja tehdä töitä sekä kohdata työtovereita ja asiakkaita. ItuGraf-kattosäteilypaneelit antavat tilaa erilaisille sisustusratkaisuille, sillä kattoon asennettava järjestelmä mahdollistaa seinä- ja lattiatilojen täysimääräisen hyödyntämisen. 

Vapaudenaukio3_8642-2.jpg
Yläkerran oleskelutiloissa on käytetty mustaksi maalattua paneelia, joka sopii yhteen tumman alakaton kanssa. 
 

Kiinteistön omistaja Assi Group kertoo olevansa tyytyväinen uusiin toimitiloihin, erityisesti toteutettuihin teknisiin ratkaisuihin. Vapaudenaukio 3:lle on myönnetty GOLD-tasoinen LEED-sertifikaatti.