Vapaudenaukio 3

Projektin kuvaus: Vapaudenaukio 3, Lappeenranta

Korkeatasoinen ja energiatehokas 5-kerroksinen business park -tyyppinen toimistotalo Vapaudenaukio 3 valmistui alkukesästä 2020 Lappeenrannan ydinkeskustaan. Talon rakennutti ja omistaa Assi Group Oy.

Lähtökohtina talon suunnittelulle ja valituille ratkaisuille olivat energiatehokkuus ja paneutuminen olosuhteiden hallintaan, kuten eri toimintojen ja ilmansuuntien tuottamien lämpökuormien huomioiminen energiankulutuksessa. Toteutusta tukevia teknisiä ratkaisuja olivat tilojen jakaminen eri IV-koneiden toiminta-alueisiin, energiatehokkaiden ja nopeasti tarpeen mukaiseen lämpötilaan reagoivien ItuGraf-kattosäteilypaneeleiden käyttäminen tilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä aurinkosähkön laaja hyödyntäminen.

Vapaudenaukio3_8630
Talon 5. kerroksesta avautuvat kauniit maisemat yli Lappeenrannan. Kattoon kiinnitetyt ItuGraf-paneelit luovat mahdollisuuden  lattiasta kattoon ulottuvalle ikkunapinnalle, kun lämmityspattereita ei tarvita.

 

Talon tiloista löytyy niin avoimia ja rauhallisia tiloja asiakastapaamisiin kuin luovaan työskentelyyn inspiroivia työtiloja. Tilojen monikäyttöisyydessä auttavat ItuGraf-kattosäteilypaneelit, jotka optimoivat seinä- ja lattiatilojen täysimääräisen hyödyntämisen. 

Vapaudenaukio3_8628.jpg
​​​​​ItuGraf-alakattomallit integroituvat huomaamattomasti alakattoon.

 

Vapaudenaukio3_8663.jpg

ItuGraf-paneeleiden laajaa muunneltavuutta on käytetty monipuolisesti ja idearikkaasti hyväksi talon ratkaisuissa. Tiloista löytyy standardityyppisiä ItuGraf-kattosäteilypaneeleja, alakattoon huomaamattomasti integroitavia alakattomalleja, erikoisleveitä paneeleja, tilan tunnelmaa korostavia erikoisvärillä maalattuja sekä perforoituja malleja. Rohkeilla ja monipuolisilla ratkaisuilla sisustetut toimisto- ja neuvottelutilat tukevat erilaisia tapoja tehdä töitä ja kohdata sekä työtovereita että asiakkaita.

 

Vapaudenaukio3_8642-2.jpg
Tunnelmallisemmissa tiloissa on käytetty tummaksi maalattua ItuGraf-alakattomallia, joka on integroitu samaan tasoon muun alakaton kanssa.

 

Talon arkkitehtisuunnittelusta vastasi Sitowisen Lappeenrannan toimisto. Talon rakennusurakoitsijana toimi Lujatalo Oy.

 

Lähteet:

https://www.greenreality.fi/lprnyt/assi-groupin-uudessa-toimistotalossa-vapaudenaukio-3ssa-panostettu-energiatehokkuuteen

https://www.assigroup.fi/toimitilat/vapaudenaukio/vapaudenaukio-3

 

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme mielellämme lisää ItuGrafista ja siitä, miten monenlaisiin ratkaisuihin se taipuu. 

Saat meihin yhteyden soittamalla 020 743 5500 tai sähköpostitse myynti [at] itula.fi. Vastaamme kysymyksiin mielellämme myös chatissä.