ItuGraf – Avancerat panelsystem som byggnadsteknisk installations-plattform

OP Vallila ceiling panels

Värme- och kylpanelssystemet ItuGraf medför en rad betydande fördelar för inomhusluften och energieffektiviteten i fastigheter. Det avancerade panelsystemet fungerar nu även som byggnadsteknisk installationsplattform på vilken vi bygger en unik lösning som anpassas efter varje byggnad genom att ansluta terminalanordningar för byggnadsteknik samt övervakningssensorer särskilt utformade för varje rum. Kunden kan välja belysning såväl som brandskyddsprodukter, luftdon, eluttag, datauttag och en servicelucka med ventiler och ställdon som en del av ItuGraf-panelen.

Den förinstallerade enheten på fabriken ökar kostnadseffektiviteten, gör processen på plats snabbare och förbättrar samtidigt byggnadsstandarden. Eftersom de nödvändiga panelintegrationerna redan görs i fabriken återstår endast anslutning och kontroll på plats.

LED-lampor kan integreras i ItuGraf-panelerna, vilket gör det möjligt att utforma och skapa en perfekt ljusfördelning i rummet.  Alternativen för lampor inkluderar en Stripe-ljuslinje och en rund ROUND-lampa. Valet och placeringen av typen av lampan utformas alltid i enlighet med rummets belysningskrav. Belysningens styrning anpassas efter lokalens och kundens behov med ett av/på-system, DALI-system eller ett trådlöst system.  De integrerade LED-lamporna i panelerna minskar monteringsarbetet på plats.

Unique integration possibilities, photo

För att underlätta justeringar och underhållsarbete monteras de tillhörande ventilerna och ställdonen på plats bakom inspektionsluckan. Standardutförandet består av inspektionslucka, Oventrop AQ-ventil med ställdon och avstängningsventil.

ItuGraf fungerar alldeles utmärkt som installationsplattform för brandskyddsprodukter såsom sprinklersystem och rökdetektorer. Panelerna förses med färdiga monteringspunkter för dessa. Integrationen av  luftdon i ItuGraf-panelen är också enkel och säkerställer en optimal placering av enheterna när det gäller luftfördelning.

När panelerna är installerade ovanför arbetsstationerna kan de elektriska installationsmöblerna enkelt föras till arbetsstationerna med hjälp av panelerna. Vi förinstallerar el- och datauttaget i installationsplattorna, som  fästs vid kabelkanalerna ovanpå panelen

Vill du höra mer?

Vi berättar gärna mer om ItuGrafs unika integrationsmöjligheter och utformar den lösning som bäst passar ditt projekt. Kontakta oss gärna på +358 (0)20 743 5500 eller e-post sales [at] itula.fi. Vi svarar gärna på frågor i chatten.

Du hittar mer detaljerad information om olika lösningar i ItuGraf-integrationsbroschyren!