ItuGraf kyler obemärkt rummen på Original Sokos Hotel Alexandra

Hotel Alexsandra standard twin

Original Sokos Hotel Alexandra är ett hjärtligt och livligt stadshotell. Inom gångavstånd från hotellet ligger Jyväskylä resecentrum, mäss- och evenemangscentret Paviljonki samt stadens viktigaste besöks- och shoppingområden. De 239 tjusiga hotellrummen erbjuder många valmöjligheter för boende. Hotellet har även 15 mötesrum, två restauranger, en bokningsbar restaurang samt en trevlig bastuavdelning med jacuzzi.

Under årens lopp har Alexandra förnyats flera gånger för att bättre uppfylla de krav som dagens resenärer ställer. Den senaste renoveringen genomfördes 2017–2018, och då beslutade man även att installera det finska ItuGraf-kylsystemet i hotellrummen. Det moderna kylsystemet som integreras i taket är knappt märkbart för kunden, men desto viktigare för att skapa lyckade hotellupplevelser.

Hotel Alexsandra suite livingroom 2

Det vattencirkulerande ItuGraf-panelsystemet kyler effektivt ned hotellrummen utan medförande drag eller oljud. ItuGraf uppfyller hotellets höga hygienkrav och lämpar sig utmärkt för rum avsedda för allergiker eftersom system utan fläktar inte orsakar spridning av damm och föroreningar i luften. Tack vare rumsspecifika inställningar och panelernas snabba respons kan man på ett bättre sätt ta hänsyn till gästernas individuella behov även avseende inomhusförhållandena, och gästen kan själv justera rumstemperaturen till önskad nivå. Frånvarofunktionen gör det möjligt att stänga av nedkylningen när rummet är tomt, och på sätt sparar man energi. När gästen återvänder till hotellet kan temperaturen snabbt återställas till en lämplig nivå. 

Hotellchefen på Original Sokos Hotel Alexandra Leena Lehosmaa berättar efter några års användning av systemet att det har fungerat enligt förväntningarna och att hotellet har fått positiv återkoppling om de behagliga inomhusförhållandena, särskilt under varma sommardagar. 

– Vi valde systemet eftersom det är lätthanterligt och gästerna själva kan justera rumstemperaturen till önskad nivå. Det har varit enkelt att lära sig använda systemet både för personalen och gästerna. En annan fördel med strålningskyla är att det blir dragfritt vilket gästerna uppskattar. Det var smidigt att installera ItuGraf-systemet i rummen i efterhand utan några strukturella ändringar, berättar Lehosmaa.

.

Hotel Alexsandra huonekuva

Original Sokos Hotel Alexandra ingår i miljöprogrammet Green Key. Det innebär att hotellet prioriterar miljövänliga lösningar som förbättrar energieffektiviteten i all sin verksamhet.  Hotellchefen Leena Lehosmaa berättar att ekologiska värden även var centrala vid valet av kylsystem.

– Ansvarstagande är viktigt för oss och det som talade för ItuGraf var att det är en inhemsk, miljövänlig och energieffektiv produkt. Vi fick även positiv respons om systemet från Original Sokos Hotel Puijonsarvi som hade installerat systemet tidigare, förklarar Lehosmaa.

ItuGraf-kylsystemets livscykelkostnader är mycket låga. Den snabba reaktionen på justeringar och effektiv kylning sparar mycket energi samtidigt som belastningen på miljön minskar. Till och med efter mer än 50 års användning kan allt material återvinnas och återanvändas.         

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om våra genomförda projekt och kan även lämna ett förslag på den bästa värme- och kylningslösningen för just dina lokaler. Kontakta oss per telefon +358 20 743 5500 eller via e-post på sales [at] itula.com.

Mer information och bilder på Original Sokos Hotel Alexandra hittar du på hotellets webbplats.