Itula har anställt Christian Schweyer som chef över internationell försäljning och internationella inköp

Itula stärker sina resurser för att öka exporten av taksystemen för strålningsvärme ItuGraf och ItuString+. Christian Schweyer ansluter sig till teamet som chef över internationell försäljning och internationella inköp. Schweyer har gedigen erfarenhet inom värme- och kylsystem samt företagsledning och exportförsäljning. I hans nya roll kommer han att ansvara för utveckling av exporten inom Centraleuropa.  Anställningsavtalet börjar gälla från och med 1 januari 2021.

Itulas styrelseordförande Jukka Itkonen säger att förhållandet mellan Itula och Christian inte är något nytt då de har känt varandra i årtionden.

– Vi har gjort höstens bästa affär. Christian Schweyer ansluter sig till Itulas team 1 januari 2021. Christian är en av de främsta experterna inom branschen i Europa, så vi tror att vi har fått resursen som kommer att hjälpa oss att uppnå våra tillväxtmål på exportmarknaden. Vi har känt varandra på ett personligt och affärsmässigt plan under några årtionden, så vi kan omedelbart fokusera helhjärtat på affärerna istället för att förstå varandra. Christian är en sann europé: fransk när du behöver ett muntert personligt möte, en kunnig tysk ingenjör och en ärlig finne med rejäl känsla för humor. Välkommen till Itulas team, Christian, säger Itkonen.

Christian Schweyer tror att samarbetet kommer att öppna nya dörrar för Itula i Europa. Han är glad över möjligheten att använda sin kunskap om system för strålningsvärme och -kyla i sin nya roll.

– För nästan 20 år sedan påbörjade vi vårt banbrytande arbete tillsammans (Jukka och jag – då jobbade vi för Zehnder) och skapade och utvecklade taksystem för strålningsvärme- och kyla i Finland. Att börja på Itula Oy är som att känna sig nyfödd, att ha en ny passion! Jag ser verkligen fram emot att få dela min världsomfattande erfarenhet inom området för strålningsvärme och -kyla med Itula och bli mer än en fullvärdig medlem av Itula! Vi kommer att bli ett mer internationellt aktivt företag, vara öppna för våra partners behov i Europa... sammanfoga vår långa erfarenhet och sprida vår gemensamma kunskap om framgång och affärer i Europa samtidigt som vi alltid håller fokus på energibesparande system och ett grönt tankesätt, säger Schweyer.