MOW Supernova investerar i miljö och komfort

MOW Supernova aula

MOW – Mothership of Work – en coworking-lokal som öppnade i Tammerfors i november 2018 erbjuder gemensamma och fria arbetsutrymmen för nytänkande. De renoverade lokalerna som ligger bredvid Ratina Shopping Centre i funkisbyggnaden där bilförsäljaren Autotuonti låg tidigare är sammanbyggda med shoppingcentret.

MOW:s lokaler i två våningar består av unika och imponerande loungeytor, arbetsplatser, kontor samt konferensrum och eventytor. ItuGrafs taksystem för strålningsvärme ger en jämn temperatur i lokalerna utan drag och uppfyller alla tillämpliga miljöstandarder, vilket var en hög prioritet för utformningen av utrymmet. ItuGraf-systemet skapar en perfekt arbetsmiljö året runt för de som använder lokalerna.

- Grunden i utformningen av lokalerna var spännande: Hur kombinerar man MOW:s moderna arbetssätt med lokalernas rötter i bilhandlarens funkisbyggnad? Vi tog fram ett retro-futuristiskt tema och resultatet är en spännande blandning av nytt och futuristiskt tillsammans med gammalt och retro, säger Roosa Riski, vd för Mint & More som ansvarade för inredningen.

Flexibilitet var en grundläggande aspekt för utformningen av lokalerna. Tanken var att se till att lokalerna kunde anpassas för att uppfylla alla framtida behov både avseende arbetssätt och olika företag som kan komma att använda lokalerna. Som värme- och kylsystem är ItuGraf perfekt lämpat för lokaler där möjliga framtida behov ska has i åtanke då taksystemet enkelt kan anpassas om lokalernas funktion ändras. Ändringar av väggar och golv påverkar inte värme- och kylsystemets funktion.

Andra fokusområden var hållbarhet och miljö. Heltäckningsmattorna är tillverkade av återvunna plastflaskor och köksbänkarna är tillverkade av 100 % återvinningsbar plast. De flesta möbler är antingen vintage eller tillverkade lokalt. Smarta lösningar för byggnadsautomation ser till att man inte slösar med elen. Lokalerna hålls svala med hjälp av strömmarna i den närliggande forsen och avfallshanteringen är smidig. Byggnaden har även registrerats för det internationella miljöcertifikatet BREEAM.

- Som ett företag som håller hårt på våra värderingar uppskattade vi att miljöperspektivet låg till grund för designen. Särskild vikt lades vid miljörelaterade egenskaper och hållbar utveckling, vilket syns i inredningen och de tekniska byggnadstjänsterna, säger Roosa Riski.

ItuGraf-panelerna finns i ett flertal färger och med flera olika ytor, och smälter sömlöst in i interiören i olika lokaler. Till MOW Supernova valdes en standardpanel i vitt med slät yta. I loungeutrymmena och möteslokalerna integrerades panelerna med belysningen och hängdes från taket. I kontoren integrerades ItuGraf Model E-paneler i taklösningarna Ecophon Focus och Master.

Den inspirerande interiören och de unika inslagen hos MOW Supernova har tagits emot med mycket entusiasm och stort intresse. Roosa Riski, vd på Mint & More, säger att projektet var utmanande och intressant.

- Kunden har varit väldigt nöjd med resultatet och tycker att vi gjorde ett bra jobbLokalerna har inspirerat folk att se utrymmena från ett nytt perspektiv.