Nu finns en ny version av ItuCalc tillgänglig!

En ny V2-utvecklingsversion av ItuCalc beräkningsverktyg släpptes måndagen den 7 oktober 2019, vilket hjälper konstruktörer att beräkna värme- och kylkapaciteten för ItuGraf och ItuString paneler i sina projekt. Beräkningsverktyget hjälper även till att välja ventiler, manöverdon och pumpgrupper som är kompatibla med takpanelerna för strålningsvärme. Återkoppling från användare och de senaste produktutvecklingarna har implementerats i den nya versionen.

Efter uppdateringen innehåller verktyget följande nya funktioner:
  • Möjlighet att överföra visualiseringen av ItuGraf-paneler från beräkningen till ett CAD-program i DXF-format.
  • Värme- och kylkapacitet kan beräknas för alla ItuGraf-paneler av standardmodell med en bredd på 595 mm, 895 mm och 1 190 mm samt en längd på 590–2 990 mm.
  • Möjlighet att välja installationsmetod för ItuGraf-paneler och dess påverkan på prestandan. Till exempel finns Ecophon- och Rockfon-kanterna tillgängliga för takmodeller.
  • Möjlighet att beräkna den sammanlagda kapaciteten för två ItuGraf paneler med olika längd som installerats sida vid sida eller i en formation, samt att visualisera detta och överföra beräkningen till ett CAD-program.
  • Förbättrade metoder för att ange utgångsvärden – programmet minns utgångsvärdena för uppvärmning/kylning, vilket gör det enklare att simulera och beräkna olika storlekar eller kombinationer.
Installation av programmet och registrering

Du får kostnadsfri tillgång till programmet om du registrerar dig på www.itula.fi/itucalc/. När du har registrerat dig kommer du att få ditt användarnamn och lösenord via e-post senast nästa arbetsdag.