Hotel Puijonsarvi

Beskrivning av projektet: Hotel Puijonsarvi i Kuopio

Original Sokos Hotel Puijonsarvi är ett välkomnande och mysigt hotell i centrala Kuopio. Itulas ItuGraf-system med takpaneler för uppvärmning och kylning genom strålning installerades i hotellrummen. Gästerna kan justera rumstemperaturen med ett enkelt reglersystem.

- Puijonsarvi, som ägs av Osuuskauppa PeeÄssä, är ett historiskt hotell med lång tradition. Vi är en del av hotellkedjan Sokos Hotels, säger Elina Äijänen, hotellchef på Original Sokos Hotel Puijonsarvi.

En energieffektiv och miljövänlig lösning

År 2013 uppdaterades tekniken i hela hotellet och det var den perfekta tidpunkten att även uppdatera värme- och kylsystemen i rummen. Hotelledningen ville ha en funktionell och lättanvänd lösning och valde Itulas finsktillverkade ItuGraf-system med takpaneler för uppvärmning och kylning genom strålning. Faktorer som att Itula är ett finskt företag och systemets energieffektivitet hjälpte dem att fatta beslutet.

- Hotellgäster är vanligtvis snabba på att ge återkoppling avseende rummens luftkonditionering. Vi ville ha ett system som skulle vara enkelt för gästerna att använda. Vårt mål är att få mindre återkoppling avseende den här frågan, säger Äijänen.

- Itula erbjöd den bästa produkten. Takpaneler för strålningsvärme ger ett bättre visuellt uttryck än andra liknande lösningar. Dessutom är ItuGraf-paneler tystare och renare än andra alternativ. Värmen fördelas jämnt i rummet och det bildas inget drag.

- Vi deltar i miljöprogrammet Green Key. Hotellet följer principerna för energieffektivitet och miljövänlighet i all verksamhet. ItuGraf går i linje med hotellets miljövänliga värdegrund, påpekar Äijänen.

”Panelerna fungerar väldigt bra och vi är nöjda med vårt val”

Puijonsarvi har totalt 300 rum, varav 250 stycken är utrustade med ItuGraf-paneler. Lösningen som helhet är kostnadseffektiv. Det är enkelt att underhålla panelerna eftersom det inte finns några slitagedelar.

- Gästerna märker inte ens att systemet finns i rummet. Panelerna är snygga och har en slinga med LED-lampor. De passar väl in i inredningen och gästerna kan enkelt justera rumstemperaturen. Reglersystemet svarar snabbt för att uppnå den önskade temperaturen, sammanfattar Äijänen.

- Panelerna fungerar väldigt bra och vi är nöjda med vårt val. Jag skulle särskilt rekommendera dem till hotell eftersom de är så användarvänliga.

 

Titta på videon!