Teho Sport Areena, idrotts- och upplevelsecentret

Teho Sport Areena
Beskrivning av projektet: Teho Sport Areena idrotts- och upplevelsecentret, Seinäjoki

Det nya idrotts- och upplevelsecentret Teho Sport Areena öppnades i juni 2020. Centret var tidigare en industrihall som har byggts om till en modern idrottsanläggning. Hallen på cirka 3000 m2 omfattar fyra padelplaner, sex badmintonplaner, rum för bordtennis- och biljardbord, ett kafé och mötesrum. Hallen värms upp med det inhemska taksystemet med värmestrålning ItuString+ som gör fastighetens uppvärmningskostnader minimala. I hallen utnyttjas jordvärme.

Teho Sport Areena 2
ItuString+ säkerställer behagliga inomhusförhållanden och gör det ännu roligare att motionera.
 

Det vattenburna taksystemet ItuString+ är som bäst i stora hall- och lagerbyggnader där energiförbrukningen tack vare värmestrålningsmetoden kan vara 40 procent mindre än med traditionella system som använder fläktkonvektorer eller värmeelement. Strålningspanelerna som monteras i taket värmer upp ytorna i lokalen utan att värma luften. Personerna som befinner sig i lokalen upplever värmestrålningen som behaglig mot huden trots att luftens temperatur i själva verket är lägre. Detta gör att optimala inomhusförhållanden kan uppnås vid en lägre temperatur i lokalen samtidigt som det går åt mindre energi.

Teho Sport Areena 3
De som använder byggnaden märker knappt taksystemet, eftersom det inte orsakar drag, damm eller ljud.
 

ItuString+ lämpar sig utmärkt för idrottshallar där man vill att användarna ska få idka motion under förstklassiga förhållanden. Eftersom systemet fungerar utan fläktar bildas inga luftströmmar som transporterar damm och orenheter och därigenom ökar renhållningskostnaderna. Det uppstår inte heller drag eller ljud. ItuString+ reagerar omedelbart på behovet av uppvärmning och värmen fördelas jämnt i hela lokalen.

Teho Sport Areena 4
Om lokalens användningsändamål ändrar kan taksystemet enkelt ändras om även i efterhand.
 

Tack vare sin modulkonstruktion lämpar sig taksystemet ItuString+ för alla lokaler. Genom att förena flera takpaneler med varandra med pressad förbindning kan man skapa över 50 meter långa panelsystem. Eftersom takpanelerna är lätta och fästelementen av hög kvalitet är systemet lätt att montera.

Oberoende av vilken slags byggnad det är fråga om får kunden detaljerade planer och anvisningar som säkerställer att systemet har anpassats till behoven i byggnaden på bästa möjliga sätt och att ibruktagandet sker smidigt.

Vill du höra mer?

Vi berättar gärna mer om systemet ItuString+ och om byggnader där systemet tagits i bruk. Du kan kontakta oss genom att ringa  +358 20 743 5500 eller skicka e-post  sales [at] itula.fi. Vi svarar också gärna på dina frågor i chatten.