Logistikbyggnad på Makasiinikatu

Beskrivning av projektet: Logistikbyggnad på Makasiinikatu i Lahtis

Logistikbyggnaden på Makasiinikatu i Lahtis, som färdigställdes hösten 2019, var ett enormt projekt avseende utformning och byggnation för Lahtis LVI-Talo. Redan från början var Itula med som partner för att utforma ItuString takpaneler för värme och kyla i byggnaden. Resultatet är en spektakulär och energieffektiv modern lagerbyggnad.

itula-nyman-1.jpg
”Det bästa med Itula är att de har teknisk expertis och support”

Logistikbyggnaden var inte det första samarbetet mellan Lahtis LVI-Talo och Itula.

- Vi har samarbetat med Itula i flera år nu och har genomfört två andra stora projekt tillsammans. För det här projektet var värmepanelerna det perfekta valet, säger Pasi Nyman, vd på Lahtis LVI-Talo.

Redan från början var Itula involverade i utformningen, uppmätningen och valet av värmepaneler till taket. Byggnaden har ItuString-paneler installerade på lagret, medan kontoret och värmeridåer för dörröppningar är utrustade med ItuGraf-paneler.

itula-nyman-4.jpg
Itula erbjuder goda råd, bra vägledning och bra produkter/strong>

- Dessutom är takpaneler för värme enkla avseende installationsteknik. Itula försåg oss med goda råd, installationsinstruktioner och installationsmaterial. Installationen gick snabbare än vi trodde och vi sparade dessutom flera timmar på installationstekniken, säger Nyman.

Fördelarna med takvärmepanelerna märks också i den jämna värmen. I en lokal med 12 meter i takhöjd är temperaturskillnaden mellan taket och golvet som mest en grad.

- Det behövs inga radiatorer. Det var vad vi ville sälja till våra kunder. Alla har varit nöjda, säger Nyman.

”Det är helt klart en av de bästa logistikbyggnaderna”

Nyman framhäver det smidiga samarbetet och Itulas tekniska stöd. Med hjälp från en tillförlitlig partner är takpaneler för värme och kyla alltid rätt val.

- Jag är väldigt stolt över att detta mål är uppnått, dels takpaneler för värme och kyla och dels markvärme. Kunden ville ha en energieffektiv byggnad, och naturligtvis skulle det vara ekonomiskt för hyresgästen. Det här är helt klart en av de bästa logistikbyggnaderna som jag personligen har varit involverad i, säger Nyman.

 

Titta på videon!