OP Financial Groups filial i södra Karelen

Beskrivning av projektet: OP Financial Groups filial i södra Karelen, Villmanstrand

Det åtta våningar höga huvudkontoret för OP Financial Groups filial i södra Karelen ligger i hjärtat av Villmanstrand i östra Finland och färdigställdes 2018. Lokalerna värms upp och kyls med ItuGrafs takpaneler för strålningsvärme. Kunden valde ItuGraf-systemet tack vare dess högteknologiska egenskaper, men beslutet grundades även i tidigare positiva erfarenheter av värme- och kylsystem från Itula på OP Financial Groups huvudkontor i Vallila, Helsingfors.

- Vårt beslut baserades främst på ItuGrafs konkurrensmässiga pris och utmärkta tekniska egenskaper. Systemet har uppfyllt våra förväntningar på byggnadens värme- och kylegenskaper när personalen är på plats. Dessutom var vi mer än nöjda med Itulas system på OP Financial Groups huvudkontor i Vallila, vilket också bidrog till vårt beslut att välja ItuGraf. Att arbeta med Itula har varit enkelt och installationsfasen var smidig, säger Petri Krohns vd för OP Financial Groups filial i södra Karelen.

Sami Toikkanen, servicespecialist vid OP Financial Groups filial i södra Karelen, belyser byggnadens särskilda egenskaper och utmaningarna de utgör för värme- och kylsystemet. ”En betydande del av byggnaden är täckt av glas. Fönstren, som sträcker sig från golv till tak, kräver ett värme- och kylsystem med avancerade tekniska egenskaper. Tack vare ItuGraf har vi kunnat bibehålla en behaglig temperaturnivå både på sommaren och vintern och energiförbrukningen förblir rimlig.”

- En av de viktigaste fördelarna med panelerna, och en av de främsta anledningarna till att vi valde dem, är att systemet inte skapar något drag när det används. Personalen som arbetar på det nuvarande kontoret klagade på drag, så det problemet var definitivt något vi ville eliminera när vi planerade den nya byggnaden. Dessutom insåg vi att det nya kontoret behövde utrustas med ett kylsystem. ItuGraf ger både värme och kyla med ett enda system. Panelerna passar sömlöst in i den moderna byggnaden och undertaket, vilket ger systemet ett fulländat utseende, konstaterar Sami.