Villa Salminen

Projektin kuvaus: Villa Salminen, Puumala

ThermiSol Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Urpo J. Salminen rakensi uuden kotinsa Saimaan rannalle Puumalaan tavoitteinaan energiatehokkuus ja erinomainen asumismukavuus. Perusratkaisut taloonsa valittuaan Urpo joutui pohtimaan, miten ratkaista kivilattian, lattialämmityksen ja kolmikerroksisuuden välinen lievä pulma, sillä voitiin pitää todennäköisenä, että kesällä liiasta lämmöstä tulisi ongelma etenkin ylemmissä kerroksissa.

Kun Urpo Salminen kuuli sattumalta lähistölle rakenteilla olevasta talosta, jossa yhdistyvät lattialämmitys ja kattosäteilyjärjestelmä, hänen päätöksensä ongelman ratkaisemiseksi oli selvä.

- Kuulin tässä vaiheessa lähistölle rakenteilla olevasta talosta, jota rakennutti minulle tuolloin tuntemattoman yrityksen, Itula Oy:n, toimitusjohtaja Hannu Janhunen. Kun tietooni tuli, että lattialämmitys ja kattosäteilyjärjestelmä ovat yhdistettävissä, oli selvää, että tämä yhdistelmä on talooni täsmälleen oikea ratkaisu, Salminen kertoo.

Itula toimitti Urpo Salmisen taloon integroidun lattialämmitys- ja kattopaneelijäähdytysratkaisun uuden sukupolven ohjausautomatiikalla varustettuna. 

- Lopputuloksena on lähes nollaenergiatalo upeassa maisemassa. Talotekniset ja materiaaliratkaisut ovat niin hyviä kuin mahdollista. Energiatekninen huippulaatu on mielestäni jopa velvollisuus, koska yritystoiminnassa olemme vuosikymmenet ajaneet juuri näitä arvoja, Salminen toteaa tyytyväisenä.