ItuFloor lattialämmitys ja -viilennys

Kaikkiin lattiarakenteisiin ja kaikille lämmitysmuodoille sopiva ItuFloor on huoleton ja energiatehokas lattialämmitysratkaisu, joka lisää asumismukavuutta ja tarjoaa tasaisen lämmön jakautumisen koko tilaan.
Itula ituFloor

Yli miljoona neliömetriä lämpimiä ItuFloor-lattioita

ItuFloor on vesikiertoinen lattialämmitys- ja viilennysratkaisu. Lattialämmitysjärjestelmä suunnitellaan aina kohteen vaatimusten mukaisesti todellisiin lämpöhäviöihin perustuen. Näin jokaiseen huoneeseen optimoidaan taloudellisesti ja tehokkaasti juuri oikea lämmitystehon tarve, ja putkisto sekä lämpötilan säätö suunnitellaan yksilöllisesti eri tilojen mukaan. Itulan ammattitaitoiset ja kokeneet LVI-suunnittelijat tuntevat vaativankin kohteen tarpeet. LVI-suunnittelu on osa lattialämmitysratkaisujamme ja suunnitelma sisältyy aina kohteesi asiakirjatoimitukseen ja hintaan.

Putkitus toteutetaan spiraaliputkituksena, joka takaa tasaisimman lämmönjakautumisen lattiaan. Uusi edistyksellinen ItuFloor-säätöjärjestelmä pitää huonelämpötilan tarkasti halutussa arvossa, mikä säästää energian kulutusta ja lisää asumismukavuutta. Lattialämmitysjärjestelmä on helposti täydennettävissä erilaisilla pumppuryhmillä, ulkoalueiden sulanapitojärjestelmällä, kylpyhuonepattereilla, omavoimaisilla säätöyksiköillä tai lattiaviilennysjärjestelmällä.

ItuFloor lattiaviilennys ehkäisee asuntojen ylilämpenemistä kesäisin viilentämällä lattian ja siten myös huoneilman viileäksi. Viileys ei kuitenkaan tee lattiasta kylmää, vaan lattian pintalämpötila pysy noin +21 asteessa. ItuFloor lattiaviilennysjärjestelmän voi asentaa jälkikäteen myös vanhoihin lattialämmityskohteisiin ja se soveltuu käytettäväksi kaikkien lattiamateriaalien kassa.

ItuFloor-lattialämmitysjärjestelmä koostuu laadukkaista ja kestävistä komponenteista. Happidiffuusiosuojattu 5-kerros Pex-muoviputki, RST-jakotukki ja integroidut virtausmittarit jokaisessa piirissä takaavat sen, että järjestelmä on pitkäikäinen, oikein säädetty ja tasapainossa. 5-kerros Pex-muoviputken paineluokka ja lämpötilankesto on markkinoiden parasta. Happidiffuusiosuojakalvo on asennettu putken välikerrokseen, jolla vältetään suojauksen vaurioituminen asennuksen aikana. Järjestelmän alhaisten lämpötilojen ansiosta lattialämmitysjärjestelmä säästää energiaa. 

Tarjoamme lattialämmitysjärjestelmän materiaalitoimituksena tai asennettuna koko Suomen alueelle. Halutessa toimitamme avaimet käteen -periaatteella koko lämpölattiarakenteen pumpattuna. ItuFloor-lämpölattiakokonaisuuteen kuuluu kaikki tarvittava: lattialämmityksen eristys, putkitus ja kipsivalut. 

Tutustu uudistuneeseen ItuFloor-esitteeseen!

ItuFloor viilennys

Miellyttävä sisäilma kesät talvet

ItuFloor-lattialämmitysjärjestelmää voidaan hyödyntää kesäaikana huoneistojen ylilämpenemisen ehkäisemiseen. Valitsemalla lattialämmityksen yhteyteen lattiaviilennyksen saadaan aikaan merkittävästi kesäajan asumismukavuutta parantava huonekohtainen, tasainen ja vedoton viilennys. 

Viilentäessä järjestelmä viilentää lattian ja sitä kautta huoneilman mukavan viileäksi vesikiertoisen lattialämmityksen lämmityspintoja ja putkistoja hyödyntämällä. Viilennys jakaantuu huonetiloihin tasaisesti, äänettömästi ja vedottomasti, koska viilennysteho perustuu ilmanpuhalluksen sijaan suuriin lattiapinta-aloihin ja pieneen lämpötilaeroon huonelämpötilaan verrattuna.

 

  ItuFloor-lattiaviilennys

 • Yleistä lattiaviilennyksestä

  ItuFloor-lattiaviilennyksessä hyödynnetään vesikiertoisen lattialämmityksen lämmityspintoja ja putkistoja, näin erillisiä viilennyksen jakolaitteita ei tarvita. Viilennys jaetaan kaikkiin huonetiloihin äänettömästi ja vedottomasti, koska järjestelmästä saatava viilennysteho perustuu ilmanpuhalluksen sijaan suuriin lattiapinta-aloihin ja pieneen lämpötilaeroon huonelämpötilaan verrattuna. Itula-lattiaviilennys ehkäisee asuntojen ylilämpenemistä kesäisin viilentämällä lattian ja sitä kautta huoneilman mukavan viileäksi. Kosketusnäytöllinen Itula-automatiikka mahdollistaa viilennyksen säätämisen huonekohtaisesti.  Viilennys ei kuitenkaan tee lattiasta kylmää, vaan lattian pintalämpötila pysyy noin +21 asteessa.

  Huonekohtainen, tasainen ja vedoton viilennys on liitettävissä lattialämmitysjärjestelmään pienellä lisäkustannuksella.

 • Lattiaviilennyksen toimintaperiaate

  Lämmitystilanteessa lattiaputkistot lämmittävät lattioita, ja kesällä viilennyskytkimestä käännetään järjestelmä viilentämään tilaa tai vaihto hoidetaan keskitetysti automatiikalla. Viilennysenergia siirtyy lämmönvaihtimen kautta lattiaputkistoihin, ja automatiikka huolehtii, että lämpötila on haluttu ja sisäolosuhteet pysyvät optimaalisina myös kesän kuumimpien helteiden aikana.

  Kosteiden tilojen mukavuuslattialämmitystä voidaan pitää halutessa päällä myös kesäisin, vaikka muissa tiloissa käytettäisiin viilennystä. 

  Kun lattialämmityksen putkistoja hyödynnetään kesäisin lattiaviilennyksessä, investoinnille saadaan käyttöä ympäri vuoden. Itulan lattialämmitys- ja -viilennysjärjestelmä on kustannustehokas lämmönjakotapa, sillä yhdellä järjestelmällä saadaan aikaan lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä, jonka käyttöikä on pitkä ja huollon tarve vähäinen.

 • Lattiaviilennyksen soveltuvuus

  Itula-lattiaviilennysjärjestelmän voi asentaa jälkikäteen myös vanhoihin lattialämmityskohteisiin. Viilennys soveltuu käytettäväksi kaikkien lattiamateriaalien kanssa. Itulan tehdasvalmisteinen viilennysjärjestelmä ja automatiikka sisältää kaikki tarvittavat komponentit viilennystä varten.  Itula tarjoaa suunnittelun, järjestelmän komponentit ja automatiikan kokonaispalveluna.

Esitteet, asennus- ja käyttöohjeet

Materiaalipankista löydät koottuna ladattavat esitteet, ohjeet ja muut dokumentit.

Miten voimme auttaa?

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat pyytää tarjouksen kohteesi lattialämmitysjärjestelmästä, saat meihin yhteyden helposti ja nopeasti täyttämällä oheisen lomakkeen.  Asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Ota yhteyttä

Enintään 5 tiedostoa.
Rajoitus: 20 MB.
Sallitut tiedostotyypit: pdf.