GLO Hotel Art

Projektin kuvaus: GLO Hotel Art, Helsinki

Lönnrotinkadulla Helsingin keskustassa sijaitsevan Glo-hotellin majoituskonsepti perustuu sisustuksen ja teknisten ratkaisujen asiakaslähtöiseen suunnitteluun. Kiinteistöön saneeratuissa huoneissa tämä saavutettiin jäähdytys- ja lämmityspaneelit sisältävällä alakatolla.

CapMan Groupin hotellikiinteistöistä vastaava partneri Pirjo Ojanperä kertoo vakuuttuneensa Itulan kattosäteilypaneelien toiminnallisista eduista jo suunnitteluvaiheessa. 

- Päädyimme Itulan ratkaisuun kaikissa 170 hotellihuoneessa siitä huolimatta, että hotellikiinteistöissä täysin vastaavia kohteita ei juuri ollut vielä toteutettu. Päätöstä ei ole tarvinnut katua, Ojanperä kertoo.

Hotellioperaattori, joka lisäksi hallinnoi muun muassa Hotelli Kämpiä, on erittäin tyytyväinen ensimmäisen vuoden kokemuksiin: jäähdytyskoneiden hiljaisuuteen ja lämpötilan nopeaan muuntumiseen tarvittaessa. Hotellin asukkaan näkökulmasta Itulan säteilyjäähdytys ja -lämmitysjärjestelmä on sekä äänetön että lähes näkymätön. Myös sisustusnäkökulma onnistuttiin huomiomaan upottamalla paneelit tilaa säästävästi alakattoon.

Paneeleihin upotettujen led-lamppujen avulla saadaan aikaan epäsuora, pehmeä valaistus, kuvailee Hotelli Glon pääsuunnittelija, arkkitehti Pervin Imaditdin Arkval Arkkitehdit Oy:stä.