As Oy Porvoon Aleksanterinranta

Projektin kuvaus: As Oy Porvoon Aleksanterinranta

Porvoon paraatipaikalle rakentuvan kerrostalokohteen lämmityksestä ja viilennyksestä huolehtivat ItuGraf-paneelit. Kattoon sijoitetut lämmitys- ja jäähdytyspaneelit lisäävät kohteen rakentamisesta vastaavan FH-Rakentajien Kalle Renton mukaan asukasviihtyvyyttä ja parantavat huoneistojen tilankäyttöä.

 As Oy Porvoon Aleksanterinranta avaa ovensa ensimmäisille asukkailleen talvella 2018. Kohteen rakentamisesta vastaava FH-Rakentajien Kalle Rentto kertoo korkealaatuisten materiaalien olleen tavallistakin tärkeämpiä Porvoon paraatipaikalle jokirantaan nousevassa kohteessa.

– Tietysti korkea laatu on kaikissa kohteissamme tärkeää, mutta täällä vakiona on kalliimmat materiaalit, kuten muun muassa keittiön kivitasot ja kaksisauvainen parketti perinteisen kolmisauvaisen sijaan. Lisäksi asukkailla on kuten muissakin kohteissamme mahdollisuus valita mieleisensä useammista materiaaleista ja siirtää seinien paikkoja, Rentto listaa.

Yksi lisäarvo on ollut Itulalta hankitut ItuGraf-lämmitys- ja jäähdytyspaneelit. Ensimmäisenä valmistuvan As Oy Aleksanterinrannan 46 asuntoa ja rakenteilla olevan As Oy Aleksanterinhovin 86 asuntoa ovat varustettu miellyttävän tasaisen ja vedottoman lämmityksen ja viilennyksen takaavilla ItuGraf-paneeleilla. Asukas pystyy järjestelmän avulla säätämään lämmitystä ja viilennystä huonekohtaisesti.

– Haluamme tehdä parempaa laatua ja tarjota asiakkaillemme uutta teknologiaa. Paneeleilla parannetaan sekä viihtyvyyttä että tilan käyttöä huoneistoissa, Rentto perustelee.

Energiansäästöä ja tehokkaampaa tilankäyttöä

Energiamääräysten myötä putkistojen lämpötilaa on jouduttu laskemaan. Tästä johtuen pattereilta on vaadittu enemmän lämmityspinta-alaa, mikä taas on kasvattanut perinteisten patterien kokoa. Renton mukaan hankintapäätös syntyi tästä syystä.

– Perinteiset patterit ovat alkaneet kasvaa niin suuriksi, että ne monesti vievät paljon huonepinta-alaa. Valitsimme kattoon sijoitettavat paneelit, joten tilan käyttö on nyt tehokkaampaa, Rentto perustelee.

– Systeemi on kustannustehokas ja laadukas, mutta sen suurin hyöty on kuitenkin energiatehokkuus, Rentto jatkaa.

Asukkaiden kokemukset vakuuttivat

Porvooseen rakentuvaan kohteeseen asennetaan arviolta yhteensä 500 paneelia. Ennen hankintapäätöstä FH-Rakentajat pääsivät tutustumaan kohteeseen Savonlinnassa, jonne Itulan lämmitys-ja jäähdytyspaneeleita on asennettu.

 Kyselimme kohteen asukkailta kokemuksia paneeleista ja heidän mukaansa systeemi oli miellyttävä. Emme kuulleet paneeleista mitään negatiivista, joten viimeistään nämä käyttäjäkokemukset vakuuttivat meidät. Kävimme Itulan kanssa tarkkaan läpi kaiken monissa keskusteluissa, ja sitä kautta meidän välillemme syntyi luottamus, Rentto kertoo.

ItuGraf-paneelit ovat saatavilla kaikissa RAL-värisävyissä perforoiduilla tai sileällä pinnalla asiakkaan toiveiden mukaisesti.

– Tähän kohteeseen valitsimme valkoisen paneelin, jonka takana menevät kaikki putket. Mitään putkia ei siis ole näkyvissä, Rentto kuvailee.

Itulalta saatu tuki ja apu tärkeää

Koska kyseessä oli FH-Rakentajien ensimmäinen kohde, jossa ItuGraf-paneeleita on käytetty, erityiskiitosta Rentto antaa Itulalta saadusta avusta

 – Meidän molempien suunnittelijat kävivät yhdessä läpi tekniikkadetaljeja ja saimme Itulalta suuren avun suunnittelusta työmaatoteutuksiin asti. Koska meidän suunnittelijoilla ei ollut näistä aikaisempaa kokemusta, oli tärkeää, että Itulan ammattilaiset olivat siellä mukana katsomassa, Rentto kiittelee.