Kostia Areena

Projektin kuvaus: Kostia Areena, Pälkäne

Kostia Areena valmistui syksyllä 2018 keskeiselle paikalle Valtatie 12 varrelle. Yli 6 miljoonan euron liikuntakeskus on Pälkäneen kunnalta mittava panostus liikunnan tukemiseen. Keskelle kylää rakennettu Kostia Areena on erinomainen esimerkki matalan kynnyksen liikuntapaikasta, joka kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria koululiikunnassa ja urheiluseuroissa sekä houkuttelee vähän liikkuvia erilaisten lajien pariin. 

Vuoden liikuntapaikka 2019 -tunnustuksella palkitussa liikuntakeskuksessa on erinomaiset puitteet erityisesti palloilulajien harrastamiseen. Modernissa liikuntakeskuksessa on kaksi katsomollista palloilukenttää, joista toisessa pelataan salibandyä, futsalia, tennistä ja sulkapalloa, kun taas toisessa on täysimittainen kori- ja lentopalloareena. Salien väliin on rakennettu kaksikerroksinen kuntosali.

Kostia Areenan lämmitys on toteutettu Itulan kattosäteilyjärjestelmien ja lattialämmityksen yhdistelmänä, minkä ansioista jokaiseen tilaan on voitu suunnitella paras mahdollinen lämmönjakotapa tilan yksilölliset tarpeet huomioiden. Lopputuloksena on energiatehokas ja laadukkaat sisäolosuhteet omaava kiinteistö.

Kostia Areenan kattosäteilijät
Kattoon asennettu lämmitysjärjestelmä pitää yllä miellyttävän tasaisen lämpötilan tehokkaasti ja huomaamattomasti.
 

Liikuntasalien lämmityksestä vastaa Itulan kotimainen kattosäteilyjärjestelmä, joka on parhaimmillaan erityisesti korkeissa tiloissa eikä välitä lentävistä palloista. Tarpeen mukaan kattosäteilijät voidaan varustaa pallosuojalla, minkä ansiosta lentävät pallot vierivät takaisin omistajalleen säteilijän päältä.

Aula- ja käytävätiloihin sekä kuntosalille on valittu erityyppinen, yleisesti toimisto- ja asuinrakennuksissa käytetty kattosäteilyjärjestelmä. Tyylikkään harmaaksi maalatut ItuGraf-paneelit integroituvat alakattoon lähes huomaamattomasti. ItuGraf-paneeli on räätälöitävissä lukuisilla eri tavoilla asiakkaan toiveen mukaisesti. Asiakas voi valita paneelin koon ja värin lisäksi esimerkiksi haluamansa alakattomallin ja paneeliin integroitavat valaisimet.  

Kosteiden tilojen lämmityksestä huolehtii ItuFloor-lattialämmitysjärjestelmä. ItuFloorin ansiosta lattia tuntuu mukavalta paljaiden varpaiden alla ja pesutilat kuivuvat nopeasti.

Kuntosalin lämmityspaneelit
Muuntautumiskyvyltään erinomainen ItuGraf integroituu huomaamattomasti alakattoon.
 

Kotimaisten korkealaatuisten kattosäteilyjärjestelmien käyttö Kostia Areenan lämmityksessä varmistaa sen, että lämmitys on toteutettu energiatehokkaasti ja tiloissa on aina miellyttävän tasainen lämpötila. Kattosäteilyjärjestelmien yksi parhaista puolista on nopea reagointi lämpötilaolosuhteiden muutoksiin. Kattosäteilypaneelien säätämisessä käytetään korkealaatuisia Oventropin Cocon  QTZ -säätöventtiileitä, jolloin järjestelmä toimii tasaisesti kaikissa lämmitystilanteissa.  Kattosäteilypaneelit reagoivat minuuteissa muuttuneisiin sisäisiin tai ulkoisiin kuormiin (esimerkiksi auringonpaiste). Sisäolosuhteiden kannalta merkityksellistä on, että kattosäteilyjärjestelmällä toteutettu lämmitys ei vaikuta ilman liikkeeseen, jolloin tilassa ei synny vetoa eivätkä pöly ja muut epäpuhtaudet leviä ilman mukana.

Kostia Areena aulan ItuGraf lämmityspaneelit
Kostia Areenan lämmitysjärjestelmä on tarkan suunnittelun lopputulos, jossa on otettu huomioon tilojen yksilölliset ominaisuudet ja tarpeet.
 

Pälkäneen kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketolan mukaan Itulan toimittama lämmitysjärjestelmä on toiminut suunnitelman mukaisesti.

 - Lämmitysjärjestelmä on käyttäjän näkökulmasta huomaamaton. Tämä kertoo siitä, että järjestelmä on toiminut kuten pitääkin ja sisäolosuhteet kiinteistössä ovat hyvät, Ketola kuvailee.