ItuString+ taksystem för strålningsvärme

ItuString+ är en helt ny modell av taksystemet för strålningsvärme. Modellen lämpar sig för alla lokaler med en höjd på 3–30 meter. Nya ItuString+ har en stabilare struktur och är ytterst lätt att hantera.
Itula ItuString

Energibesparingar på upp till 40 %

ItuString+ taksystem är dessutom en ekonomisk lösning både avseende investering och driftkostnader. Takpaneler för strålningsvärme värmer upp ytor och inte själva luften. Värmestrålningen i rummet känns behaglig på huden även om själva lufttemperaturen är lägre. Detta ger perfekta förhållanden med lägre temperaturer, vilket leder till energibesparingar. I till exempel stora industrilokaler och andra produktionsanläggningar kan strålningsvärme spara upp till 40 % energi jämfört med vanliga system med fläktkonvektorer eller radiatorer.

ItuString+ -paneler är tillverkade av 100 % återvinningsbart material och har testats i ett auktoriserat testlaboratorium i enlighet med standarden SS-EN 14037. ItuString+ -paneler har  CE-märkning.

Messukeskus ItuString

Fördelar med ItuString+

 • Inomhusluft av högsta kvalitet: jämn temperatur, ett dammfritt, dragfritt och ljudlöst system
 • Energibesparing
 • Förmånliga livscykelkostnader; förbrukar lite elektricitet, har lång livslängd och är underhållsfritt
 • Modifierbar: lätt struktur, kan ändras om i efterhand (jfr med golvvärme).
 • Enkelt att installera
 • Kan användas även för kylning
 • En stabil struktur som förhindrar att panelen böjs
 • Inhemsk tillverkning

  Egenskaper av ItuString+

 • Hygieniska och underhållsfria

  ItuString+ taksystem uppfyller strikta hygienkrav och sparar pengar avseende rengöring eftersom systemet inte transporterar damm i luften och panelsystemet inte har några onödiga ytor där damm kan ansamlas. ItuString+ takpaneler kräver inget underhåll. Den helgalvaniserade stommen och den fabriksmålade ytan gör takpanelerna korrosionsbeständiga och väldigt tåliga.

 • Krångelfria installationer på alla platser

  ItuString+ takpanelers modulära struktur möjliggör installation på alla platser och deras lätta vikt gör installationen enkel. En person kan installera systemet på egen hand. Genom att koppla ihop paneler med crimpkontakter är det möjligt att ha sammankopplade paneler på 50 meter eller mer.

  ItuString+ -systemet kan även implementeras energieffektivt för att värma upp ett begränsat område utan att värma upp den omgivande luften. I öppna kalla rum eller andra utrymmen där det inte vore lämpligt att värma upp hela utrymmet kan paneler användas för att effektivt reglera temperaturen. Samma princip kan implementeras för kylning.

 • Ytterst lätt att hantera

  Den starka förstyvningsribban hindrar takpanelen från att böjas vid hantering och säkerställer att panelen bevarar formen under monteringen. På så sätt kan den effekt som uppmätts i laboratoriet även uppnås i praktiken. Tack vare den nya fästningstekniken med nitar har takpanelen ItuString+ lägre struktur än tidigare. Risken för skador under hanteringen är dessutom minimal i och med att skruvarna som hade vassa kanter har ersatts med nitar med runda kanter.

Broschyrer och instruktioner

I materialbanken kan du hitta det viktigaste ItuString +-materialet, såsom produktbroschyrer och olika instruktioner.

Bedöm den möjliga energibesparingen i din fastighet

Fyll i formuläret nedan för att få en skräddarsydd beräkning av din fastighets energibesparingspotential. Våra experter kommer att ge dig en jämförande beräkning för olika värmesystem samt våra förslag för uppgradering av ditt värmesystem. Bedömningen är kostnadsfri och du behöver inte köpa något.

Kontaktinformation

Uppgifter om byggnaden

m