Luhta House

Projektin kuvaus: Luhta House, Lahti

Luhta kuuluu suomalaisen vaatetusteollisuuden lippulaivoihin. Yhtiö on säilyttänyt mittavat toiminnot myös kotimaassa, missä konkreettisena esimerkkinä on Lahden Renkomäkeen nelostien varteen marraskuun 2011 lopulla valmistunut 12-kerroksinen pääkonttori.

Luhta House on vaativa, jopa ainutlaatuinen kohde sekä arkkitehtuuriltaan että rakennus- ja taloteknisesti. Pohjaratkaisultaan timantin muotoisen rakennuksen ylimpien kerrosten reunat erkanevat rungosta massiivisina ulokkeina, mikä on vaatinut huippuosaamista myös työmaan pääurakoitsijalta, Luja-yhtiöihin kuuluvalta Salpa-Rakentajat Oy:ltä.

Hanketta voidaan pitää vaativana myös aikataulullisesti. Noin 15 kuukaudessa valmistui yhteensä 14 610 kerrosneliömetriä toimistotilaa noin 300 työntekijälle. Oman väen työviihtyvyys on rakennuttajalle luonnollisesti ykkösasioita. Viihtyvyyteen vaikuttavat merkittävästi myös talotekniset ratkaisut, ennen muuta ilmanvaihto sekä lämmitys- ja jäähdytysratkaisut.

Jäähdytys ja lämmitys hoituvat Luhta Housessa Itulan kattosäteilypaneeleilla, jotka integroitiin lämmitys-jäähdytysalakatoksi. Toimistohuoneisiin, tehtaanmyymälään ja näyttelytiloihin määriteltiin ja toimitettiin kuhunkin erityyppiset, juuri niihin tiloihin teholtaan ja mitoiltaan sopivat paneelit.

-Tehtaanmyymälään asennetut paneelit ovat ripustettuja ratkaisuja, muualla Itulan kattosäteilijät on upotettu alakattoihin lähes huomaamattomasti, kertoo pääurakoitsijan työmaapäällikkö Pasi Mattila.