miten säteilylämmitys ja -jäähdytys toimii?

Säteilylämmityksen ja -jäähdytyksen toimintaperiaate

Lämmitettäessä säteilypaneeli luovuttaa paneeliin johdetun veden lämmön säteilemällä huonetilaan. Lämpösäteily muuttuu lämmöksi kohdatessaan kiinteän esteen, seinän, lattian tai ihmisen. Säteilylämmitys luovuttaa lämmön pinnoille lämmittämättä ilmaa. Energiaa vastaanottava ihminen kokee tämän lämmöntunteena, jota voi verrata auringon lämmittävään vaikutukseen kylmässä ulkoilmassa.

Jäähdytettäessä paneelin läpi virtaa kylmä vesi. Huonetilassa olevat ihmiset ja esineet säteilevät lämpöä ja lämmittävät ilmaa. Lämmennyt ilma nousee ylös ja luovuttaa lämpönsä viilennettyihin paneeleihin. Jäähtynyt ilma virtaa vedottomasti takaisin oleskeluvyöhykkeelle.

 

Energiansäästöä ja huippuluokan sisäolosuhteita

Kattosäteilijöillä saadaan aikaan tasainen ja vedoton lämmön ja viilennyksen jako oleskeluvyöhykkeelle ilman pölynä ilmaan nostavaa pyörteilyä. Tasainen lämmönjako ja matalampi ilman lämpötila säästävät energiaa. Lisäksi energiaa säästyy kun käytetään matalaa vedenlämpötilaa lämmityksessä  ja toisaalta korkeaa vedenlämpötilaa jäähdytyksessä.

Säteilypaneelit reagoivat nopeasti lämmityksen tai jäähdytyksen tarpeeseen, joten lämpötila saadaan aina pidettyä tarkasti haluttuna riippumatta sisäisistä tai ulkoisista lämpökuormista rakennuksessa. Säteilylämmityksessä tila voidaan jakaa vyöhykkeisiin, joissa lämpötilat vaihtelevat, jolloin esim. ainoastaan työskentelypisteiden kohdalla voidaan pitää korkeampaa lämpötilaa. 

Säteilylämmittimet ovat erittäin pitkäikäisiä ja eivät tarvitse huoltotoimenpiteitä. Puhallettavan ilmamäärän vähentyessä puhallus- ja suodatinkustannukset pienenevät, mikä pienentää kokonaissähkönkulutusta  ja rakennuksen elinkaarikustannuksia.

 

 

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Mikäli Sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai palveluistamme, täytä lomake ja lähetä se meille. Palvelemme mielellämme kaikissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Valitse, miten tavoitamme Sinut parhaiten, niin asiantuntijamme ottaa Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 


 Sähköpostitse
 Puhelimitse